UAIC
FUNDAȚIA ALUMNI
UNIVERSITATEA "ALEXANDRU IOAN CUZA" DIN IAȘI
Acasă / Absolvenți / Portrete Alumni / Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor
Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor

Lect. univ. dr. Andrei Ștefan NEȘTIAN

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Facultatea absolvită: Științe Economice

Este lector universitar la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași și absolvent al acestei facultăți.

Domnul Neștian este unul dintre profesioniștii care urmăresc dezvoltarea unui sistem eficient de comunicare între mediul de afaceri, angajatori și instituțiile de învățământ superior, sistem care poate asigura o creștere a nivelului de angajabilitate a absolvenților pe piața muncii. Este activ implicat în numeroase proiecte cu finanțare europeană implementate la nivelul Universității noastre și bineînțeles predă cursuri de înaltă calitate, adaptate la schimbările și standardele societății economice de astăzi în domeniile managementul calității, managementul cunoștințelor în organizații, managementul resurselor umane și performanța în organizații.


Prof. univ. dr. Ștefan PRUTIANU

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Facultatea absolvită: Științe Economice

Este profesor universitar la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iași și chiar unul dintre absolvenții acestei facultăți.


Nu putem vorbi despre domnul profesor Prutianu, fără a nu aminti despre spiritul schimbării pe care l-a insuflat ieșenilor în decembrie 1989, despre activitatea domniei sale ca redactor la “Timpul” sau despre premiul pe care l-a primit în 1998 din partea Uniunii Scriitorilor din România… toate acestea combinate cu vasta experiență a Domniei Sale, în domeniul economiei.


Adaptat mereu la schimbările și cerințele de formare din domeniul mai sus menționat, domnul Prutianu, este unul dintre profesorii care, cu eleganța care îl caracterizează și mai ales cu experiența sa, impune un standard al calității tuturor studenților cu care colaborează pe domeniile Marketing, Comunicare în afaceri, Tehnici de vânzare și negociere și ergonomie.


Gabriel SANDU

Director General Numerang

Facultatea absolvită: Științe Economice

Am învățat la Iași în cadrul ISE-ului concepte economice pe care apoi le-am reluat sub o altă formă la masterat sau MBA. Formația economică dată de Facultatea de științe Economice din Iași a fost foarte solidă și un bn fundament și pentru activitatea practică, mai ales pentru management, domeniu în care am activat după terminarea facultății. Pot să spun că am avut profesori remarcabili, dar și iluștri inculți care, chiar în posturi de miniștri în care au ajuns după ce mi-au fost profesori, au demonstrat o percepție abstractă asupra fenomenului economic.


Am terminat Finanțe și Bănci, specializarea Bănci și Burse de valori în 1997 și îmi aduc aminte că l-am întrebat pe Prof.Dr. Turliuc de la Moneda, imediat dupa ce am susținut lucrarea de diplomă, ce notă voi lua și mi-a răspuns: „Pentru tine nu contează ce notă vei lua. Oricum vei avea succes”. Aș putea să spun că a avut dreptate, chiar dacă mi-a pus nota 8.


Mi-aș dori să o iau de la capăt exact pe același drum!


Gabriel Sandu