UAIC
FUNDAȚIA ALUMNI
UNIVERSITATEA "ALEXANDRU IOAN CUZA" DIN IAȘI
Acasă / Absolvenți / Portrete Alumni / Facultatea de Istorie
Facultatea de Istorie

Prof. univ. dr. Ion Toderașcu

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Facultatea absolvită: Istorie

Este unul dintre profesorii cu “har, pasiune, simțul datoriei și moralitate” ai Universității noastre, așa cum l-a descris acad. Gheorghe Platon pe domnul profesor Toderașcu, profesor în cadrul Facultății de Istorie, a Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași.


În 2008, Senatul Universității i-a conferit domnului profesor titlul de Professor Emeritus pentru “contribuţiile prestigioase realizate de-a lungul unei vieţi închinate educaţiei şi cercetării academice” printre care enumerăm: publicații științifice, studii de cercetare, inițiative pentru reformarea învățământului superior propuse în perioada în care domnul profesor a ocupat funcția de prorector a Universității noastre. De asemenea, o altă dovadă recentă a pasiunilor pentru istorie și pentru îmbunătățirea permanentă a imaginii UAIC pe care domnul profesor le are, s-a materializat și în noul Muzeu al Universității, deschis publicului în 2011.


Îi mulțumim domnului profesor pentru exemplul pe care ni-l dă în ceea ce privește consecvența și perfecțiunea în activitățile întreprinse!